Calendar

nov
21
ons
Temadag om Kompetencer Center for Opsøgende Team
nov 21 kl. 09:00 – 14:45
Temadag om Kompetencer @ Center for Opsøgende Team | Aarhus | Danmark

Inden julens hygge og travlhed omslutter os, byder vi på en super spændende temadag! Temadagen har fokus på kompetencer i arbejdet med mennesker med sammenfaldende psykisk lidelse og misbrug af alkohol, rusmidler og medicin. Vi skal vide så meget! Vi skal nå så meget! Hvad er vigtigt og hvad kan borgerne bruge?

jun
6
tors
Meeting the Dragon Aarhus Universitet, Campus Emdrup
jun 6 – jun 7 heldags
Meeting the Dragon @ Aarhus Universitet, Campus Emdrup  | København | Danmark

De sidste 10 år har der været nordiske konferencer om psykisk lidelse og rusproblemer i Norge, Sverige og Danmark. Det er med glæde, at de nordiske netværk for dobbeltdiagnose igen indbyder til konference i Danmark. Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet er vært for konferencen.

Konferencen vil støtte mennesker med en dobbeltproblematik gennem deling af viden og ved at blive
klogere på ligheder og forskelle mellem de nordiske lande.

Se mere her

dec
3
tirs
Temadag: Unge og Dobbeltbelastet – Mange problemer – Mange barrierer Center for Bostøtte i eget hjem centrum
dec 3 kl. 09:00 – 15:30
Temadag: Unge og Dobbeltbelastet - Mange problemer - Mange barrierer @ Center for Bostøtte i eget hjem centrum

Unge og dobbeltbelastet

Mange problemer – Mange barrierer

Dobbeltdiagnoser har været mere på den faglige og politiske dagsorden i år – en tiltrængt øget opmærksomhed efter flere år. Vi er kommet længere, men slet ikke langt nok, og særligt ikke, hvad angår støtte og mulighed for de unge, både før, under og efter behandling. Der er stadig rigelig plads til forbedring i det offentlige hjælpesystem. Temadagen sætter fokus på både det politiske arbejde med at skabe bedre vilkår for de unge, samt hvordan behandling og indsatser kan forbedre tilbud til målgruppen – både dem, der har ressourcer til at indgå i behandlingsforløb, og dem, der har behov for en bredere støtte i hverdagen.

Der kommer til at være tre oplæg, med hver deres perspektiv.

Alliancen om Unge med dobbeltdiagnose – et samarbejde
Peter Jensen, SPUK og medlem af Alliancen

Alliance er et samarbejde mellem tre paneler bestående fagpersoner/forsker, forældre til unge med dobbeltdiagnose og unge med dobbeltdiagnose. Målet for samarbejdet var at sætte temaet ’Unge med dobbeltdiagnose’ på den social-/sundhedspolitiske og fagpolitiske dagsorden, fordi vi netop i i unges liv har et vindue, hvor vi kan skabe de gode forudsætninger for det voksenliv, der venter lige om hjørnet. Peter vil fortælle om, hvordan samarbejdet er blevet faciliteret, hvordan panelerne har bidraget og hvad der er kommet ud af det.

PUR – Psykiatri, Unge & Rusmidler.
Åse Vibe Kjøller og Peter Esborn Maglebjerg, Behandlingscenter, Unge og Rusmidler, Odense kommune.

PUR er et tværfagligt og tværsektoelt samarbejde mellem Psykiatrien i Odense, Region Syddanmark og Behandlingscenter, Unge & Rusmidler i Odense kommune. Åse og Peter vil fortælle om det tværsektorielle samarbejde og arbejdet med unge med dobbeltdiagnose udfordringer.

Unge med dobbeltdiagnose – hverdagsliv og udfordringer.
Nicoline Haahr Kristensen, Ungetilbuddet Malmøgade, Aarhus.

Nicoline vil fortælle om de unge beboeres hverdagsliv og udfordringer. Ungetilbuddet Malmøgade er et forsorgstilbud og efterforsorgstilbud, som tager sig af unge i aldersgruppen 18-25 årige.

DFND Generalforsamling

Til den årlige generalforsamling er alle inviteret til, at vi i fællesskab sætter vores præg på netværket. På generalforsamlingen skal vi tale om året der er gået, det nuværende år, fremtidige ønsker og planer for netværket, økonomi og selvfølgelig valg til bestyrelsen.

Invitation og program kan hentes her: DFND Temadag om Unge og Dobbeltbelastet og Generalforsamling 3 dec 2019

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook

Fortsætter du med at bruge siden, accepterer du cookies. mere information

Det er vedtaget ved lov at du skal trykke på "tillad cookies" for at bruge websiden.

Luk